SENASTE NYTT: Hovrätten fastställer nätverksledarnas domar

Det var förra året som fransk polis lyckades knäcka krypterade Encrocatt som kom att bli stor stor hjälp för den svenska polisen.

Men med hjälp av fransk polis kunde svenska polisen ta sig in och lyckades gripa flera högt uppsatta inom den kriminella världen i Sverige. Bland annat en av polisens utpekade 29-åring ledare i Södertälje greps våren 2020 och dömdes till fängelse i juli 2021, samt en utpekad ledare från Västerås.

29 åringen som polisen pekar ut som ledare för nätverket i Södertälje dömdes i juli till 5 år och två månaders fängelse. Sedan lades det till fyra år från ett tidigare straff han villkorligt för, totalt 9 år och två månaders fängelse bakom lås och bom.

29 åringen döms för Försök till grovt narkotikabrott och Grovt narkotikabrott, men frias för Synnerligen grovt vapenbrott och Anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse. Den sistnämna han frias för har har med bilsprängningen i Ronna den 30 april förra året.

I samma mål dömdes även en 35 åring man, bosatt i Västerås, till 11 års fängelse för grova narkotikabrott och för anstiftan till mord. Anstiftan till mord gäller mordförsöket i Bårstaberget 14 maj 2020. Västerås ledaren får nu ännu ett år tillagd i straffet. Totalt 12 år i fängelse för Västerås ledaren.

Idag fastställede Hovrätt domen för de båda utpekade ledarna.