SENASTE NYTT: Flera personer från Södertälje åtalas för grovt penningtvättsbrott

Idag väckte City åklagarkammare i Stockholm åtal mot flera män och en kvinna från Södertälje, Stockholm och Botkyrka för grovt penningtvättsbrott, grovt olovligt förfogande och grovt bedrägeri.

Totalt väcktes åtal mot 12 personer varav 9 personer från Södertälje.

En 61-årig man från Södertälje åtalades idag för grovt penningtvättsbrott tillsammans med åtta andra Södertäljebor och tre personer från Mölnbo, Norsborg och Sundbyberg.

En 31-åring, två 23-åringar, två 22-åringar, två 21-åringar – Samtliga män från Södertälje åtalades idag för grovt penningtvättsbrott.

Även en 23-årig kvinna åtalas för samma brott och flera av de misstänkta är kända av polisen sedan tidigare.

22-åringarna från Södertälje är dömda sedan tidigare. Ena är dömd för brott mot förordningen om fordons registrering och användning och brott mot trafikförordningen. Den andra dömd för penningtvättsbrott, olaga tvång och stöld.

En av 23-åringarna är tidigare dömd för brott mot ordningslagen.

En 37-årig man från Sundbyberg åtalas för grovt penningtvättsbrott och har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott. Den 21-årige mannen från Mölnbo åtalas för grovt penningtvättsbrott och är tidigare dömd för ringa narkotikabrott och egenmäktigt förfarande och en 27-årig man från Norsborg åtalas för grovt olovligt förfogande och penningtvättsbrott.