Astra Zeneca investerar 360 miljoner dollar på ny anläggning

Anläggningen i Södertälje Bild/Foto: Astra Zeneca.

I ett pressmeddelande meddelande Astra Zeneca att man satsar 360 miljoner dollar på en ny anläggning på Irland.

Anläggningen ska möjliggöra utveckling i sena skeden och tidig kommersiell försörjning, anta toppmodern processteknik och digital innovation som är utformad för att möta behoven hos företagets nya läkemedelsrörledning med snabbhet och smidighet, skriver företaget.

– Detta är ett oerhört stolt ögonblick för oss alla på AstraZeneca och jag är glad över att vi tar med denna mycket betydande investering till Dublin som, med stöd av IDA, kommer att skapa högutbildade jobb, vårda landets dynamiska biovetenskapsindustri och möjliggöra för utvecklingen av läkemedel med högt mervärde, säger Pascal Soriot, VD för AstraZeneca i ett pressmeddelande.