Senaste nytt: Nu erbjuds en tredje vaccinationsdos

Den 5 oktober kom beskedet att personer födda 1941 eller tidigare kan boka en tredje dos av covid-19-vaccinet, förutsatt att minst sex månader har gått sedan den andra dosen, det rapporterar Region Stockholm.

Det var den 28 september som Folkhälsomyndigheten beslutade att rekommendera en tredje dos Covid-vaccin. Det gäller bland annat boende vid SÄBO, personer med hemtjänst och hemsjukvård samt de som är födda 1941 eller tidigare om det gått minst sex månader sedan de fått andra dosen vaccin. 

– Det är mycket glädjande att bokningen nu har börjat och att vi successivt kan ge de över 80 år en tredje dos vaccin för att stärka det långsiktiga skyddet, säger vaccinsamordnare Magnus Thyberg i ett pressmeddelande.

Ett sms skickades också till personer födda 1941 och tidigare som ville kommunicera via meddelandet och fick en andra dos av vaccinet för minst sex månader sedan. Ett brev kommer också att skickas inom några veckor med information om hur man bokar en vaccinationstid. Från och med den 18 oktober kan alla som vill vaccinera sig på sin vårdcentral göra det.