Alla sex misstänkta släppta på fri fot efter upptäckten av bomb

Sex misstänkta personer, som var skäligen misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen, släpptes på måndagen på fri fot.

– Men de är fortsatt misstänkta och vi jobbar vidare, säger polisen Mikael Alfredsson till lt.

Det var i vid 20:30 på torsdagen, förra veckan, som ett larm inkom efter att en polispatrull stoppat och kontrollerat en bil på Hyggesvägen i Ronna. I samband med den kontrollen förekom ett misstänkt farligt föremål i fordonet.

– Dom är anhållna skäligen misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen, sa Åsa Wallentin polisen presstalesperson till Telgenytt tidigare.

Vid kontrollen anhölls fyra personer och dagen efter, på fredagen, anhölls ytterligare två personer. Alla sex misstänkte förordnades advokater och idag, tidigt på måndagsmorgonen släpptes alla misstänkta på fri fot i brist på bevis.

Enligt polisen är alla sex fortfarande misstänka.

Stort polispådrag i Ronna – Misstänkt sprängladdning i bil