Tredje raka segern och serieledning för Nykvarn – “Vi är där vi hör hemma”

Bild/Foto: RG Foto-Media.

405 åskådare såg Nykvarn segra i Furuborgshallen för andra helgen i rad. Trots full pott och serieledning är lagkaptenen, Karljohan Ahlroth, inte helt nöjd med säsongsinledningen.

– Vi har väl haft känslan att vi inte kommer upp i nivå dem första matcherna. Rent spelmässigt har vi att fila på, men det blev en trygg seger till slut, sade han efter matchen.

Hemmalaget sattes tidigt i underläge under lördagens match mot Gävle när bortalaget fick en möjlighet på straff. 0-1 på resultattavlan efter bara 50 sekunders spel.

Bild/Foto: RG Foto-Media.

Det dröjde till den tredje perioden innan Nykvarn skulle ta ledningen för första gången i matchen, för att sedan dra ifrån målmässigt och stänga matchen till 5-3. Man har visat att man är starka i slutet av matcherna, då 10 av lagets 21 mål har kommit i den sista perioden.

– Jag tror att Gävle kommer med inställningen att köra all in med sina två femmor. Det blir nog lite för tungt när vi kan köra på med högt tempo över hela matchen.

Ett mål och en assist mot Gävle, fem poäng totalt under säsongsinledningen och en delad andraplats i den interna poängligan. Karljohan är ändå inte helt nöjd med sin egen start på säsongen.

– Poängmässigt kvittar det lite hur det går. Jag hoppas att jag kan göra bättre insatser där laget får en bättre känsla som jag snackade om tidigare. Det är prio för mig.

Bild/Foto: RG Foto-Media.

Nu har det gått tre omgångar och ni toppar serien. Vad kan du dra för växlar av säsongsstarten?

– Att vi är där vi hör hemma, i toppen. Och att vi inte har någon tanke på att lämna platsen till någon annan.

Hur känns det att ha förtjänat rollen som lagkapten? Och hur tycker du själv att du har axlat den hittills?

– Det är naturligtvis jättekul att vara lagkapten. Det kanske är en fråga för dem andra i laget att svara på, men jag känner att jag kan vara mig själv i den mån som krävs. Gruppen i sig är väldigt lätt att ha och göra med, då alla är nära vänner. Jag vet inte hur mycket jag har behövt axla ännu men i med och motgång så hoppas jag att jag är en person att lita på.

Hur känns det att spela med brorsan igen, i Nykvarnströjan?

– Det känns precis som det ska kännas. Man blir sur när han skjuter och inte hänger dit den, men man blir ännu gladare när han lyckas. Det finns inte så många saker som berör en som när det funkar för honom. Jag är väldigt glad att få spela med honom.

Övriga målskyttar: Valdemar Ahlroth, Kevin- och Lucas Rigogiannis samt Filip Karlsson.
Karljohan tillsammans Nykvarns herrlag spelar nästa match på söndag 15:00 borta mot Hudik/Björkberg IBK. 

TEXT: Linus Dahlström