Oskar Norstroem från Södertälje – SM-Guld medaljör

Oskar Norstroem. Foto: Privat.

Oskar Norstroem,18-årige talangen som sätter Södertälje på kartan med flera utmärkelser i bagaget. Bland annat vann han nyligen SM-Guld i Marathon den 12:e september som hölls i Eklundsnäs i Södertälje.

– Det var riktigt roligt att vinna SM-guld i Marathon. Jag har tränat hårt och det märks att träningen har gett resultat, säger Oskar Norstroem till Telgenytt.

Efter att ha simmat och hoppat för Södertälje Simsällskap (SSS) i flera år, valde han att börja paddla för Kanotföreningen Kanotisterna i Södertälje hösten 2017. Idag är 18-årigen Oskar är ambitiös, målmedveten och tränar så mycket som 8 gånger i veckan för att uppnå sina mål.

Oskar Norstroem, SM-Guld medaljören från Södertälje. Foto: Privat

– Jag fastnade direkt för sporten. Det var roligt med fysisk träning på vatten och att man fick uppleva den fina miljön. Vi har även en väldigt bra gemenskap i klubben och alla hjälps åt för att utveckla varandra. Jag kände en snabb utveckling när jag testade rankare kanoter som ledde till att det gick fortare och blev ännu roligare, säger Oskar Norstroem.

Han har även tagit ett flertal SM-medaljer på sprint-SM i kanot tidigare i somras. Där blev han även uttagen till juniorlandslaget och fick representera Sverige på Nordiska mästerskapen.

– Min första tävling var faktiskt SM i Luleå 2018, då min dåvarande tränare, Johan Ström tyckte att jag skulle delta och lyckades övertala mig att åka dit. Jag blev inte uttagen till marathon-VM i Rumänien vilket ändå känns bra. Jag har uppnått alla mina mål för året och blickar framåt för kommande år, avslutar talangen Oskar Norstroem.

Föreningen får utmärkelse – “Södertälje återigen på kartan när det gäller kanot”