Efter gårdagens upptäckt av sprängladdning – Husrannsakan och fyra anhållna

Foto: Shamash Oyal.

Vid 20:25 under onsdagskvällen stoppade polisen en bil vid Hyggesvägen i Ronna. Vid kontrollen ska enligt uppgifter personerna i bilen ha hotat med att det finns en sprängladdning i fordonet.

I bilen satt fyra personer som polisen kontrollerade och under kontrollen upptäcktes mycket riktigt ”ett misstänkt farligt föremål” som polisen beskriver det.

Alla fyra som färdades i bilen sitter anhållna för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse efter gårdagens upptäckt där polisen fann en misstänkt sprängladdning.

Enligt uppgifter till lt ska husrannsakans ha gjorts under natten och att de anhållna är unga personer som som rör sig inom de kriminella kretsarna.

“Det misstänkta farliga föremålet upptäcktes i samband med att polisen stoppade och kontrollerade en personbil och dess förare samt passagerare på Hyggesvägen. Kontrollen av personerna och det misstänkta farliga föremålet är inte avslutat.”, skriver polisen på sin hemsida.

I samband med upptäckten slog polisen larm och ett stort polispådrag sattes igång och grep de två personerna som befann sig i bilen, föraren och passageraren.

Det bekräftar polisen i ett pressmeddelande klockan 21.42 .

“De personerna som fanns i bilen är gripna i utredningen angående förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Området spärrades av och stora delar av Robert Anbergs Väg stängdes av för trafik.

JUST NU: Stort polispådrag i Ronna – Misstänkt sprängladdning i bil

Ungefärlig plats. Foto: Kartor.