BILDEXTRA: Här byggs tivolit upp – “Som att bygga lego”

Nu är den efterlängtade Tivolit på plats intar Södertälje i tre dagar och just nu byggs Tivolit upp i rasande fart.

– Det är som att bygga lego, säger Mikeal Persson som jobbat i nöjesfält i 25 år, 10 år för Axels Tivoli.

Tivolit intar Södertälje samma dag som restriktionerna släpps, vilket innebär att vi princip kan leva som vanligt igen från och med idag. Däremot har reaktionerna, som Telgenytt tidigare skrivit om, varit blandade både på sociala medier och på politisk nivå riktade obefogad kritik mot föreningen Södertälje City.

– Jag tycker att det jättebra för staden med Tivolit. Många är vaccinerade så jag känner ingen oro. Jag är här när tivolit öppnar imorgon, säger dans- och musikläraren Fanta Yayo till Telgenytt.

Dans- och musikläraren Fanta Yayo.

Södertälje City betonade att arrangemanget följer Folkhälsomyndigheten riktlinjer och arrangören Axels Tivoli sökt och beviljats tillstånd hos polisen. Södertälje kommun och dessa parter har varit involverade och godkänt tillståndet.

– Vår roll i samarbetet är att sprida information om eventet via våra kanaler och vi har även informerat berörda parter inom kommunen och kopplat ihop arrangören med kontaktpersoner, sa centrumchefen Aljoša Lagumdžija till Telgenytt tidgare.

Öppettider:

  • Fredag kl. 16-23:00
  • Lördag kl. 10-23:00
  • Söndag kl. 10-18:00
Mikael Persson hoppas att många kommer och besöker Tivolit under helgen.