Föreningen får utmärkelse – “Södertälje återigen på kartan när det gäller kanot”

Ordförande Mats Jentzen mottog utmärklse för Årets Arrangör 2021. Bild/Foto: KFK Södertälje

För andra året i rad har Kanotisterna Södertälje stått som arrangör för SM i Kanot, och i år belönades föreningen med utmärkelsen Årets Arrangör 2021.

Den 11 och 12 september hölls kanot SM i Eklundsnäsbadet i Södertälje där man under en hel helg anordna både Shorttrack och Maraton.

I ett Shorttrack kör deltagarna två varv på en cirka en kilometer lång varvbana och under loppet måste de tävlande vid två tillfällen ta sig upp på land, lyfta sin kanot och springa en kort sträcka innan de paddlar vidare. I ett Maration sträcker sig loppet upp till omkring 36 km och kan även köras på varvbana där varje varv är 4 km.

Kanotföreningen kanotisterna Södertälje utsedda till Årets Arrangör 2021. Bild/Foto: KFK Södertälje

I helgen valde Kanot Sverige att tilldelada Södertälje arrangörerna, i samband med besättningsregattan i Katrineholm, utmärkelsen Årets Arrangör 2021. Med fler än dubbelt så många röster som nummer två var Södertälje överlägset landets bästa arrangör.

– Vi är otroligt stolta och glada för erkännandet som arrangör och att intresset för kanotsporten ökar hela tiden. Det är verkligen roligt att Södertälje återigen finns på kartan när det gäller Kanot, både som arrangör och att vi får fram nya talanger med en stark tradition som framgångsrik Klubb med många nationella och internationella utmärkelser, säger Mats Jentzen ordförande Kanotisterna Södertälje.