Södertälje kommun uppmanar till att bli vintercyklist – “En bra möjlighet”

Bild/Foto: Södertälje kommun

Nu anordnar Södertälje kommun för fjärde året i rad utmaningen Vintercyklisten i syfte att få fler att cykla under vintern. Kommunen erbjuder 50 deltagare dubbdäck i utbyte mot att man cyklar hela vintern, skriver kommuen på hemsidan.

Som vintercyklist erbjuder kommunen dubbdäck och däckbyte, ett startpaket med saker som underlättar vintercykling, tips och inspiration.

– Nu när många av oss återvänder till det fysiska kontoret igen, är det en bra möjlighet att skaffa dig en ny bra vana efter att ha jobbat hemma under 1,5 år. Tar du vanligtvis bilen eller bussen till jobbet – testa att cykla istället, säger Maria Wikenståhl, projektledare på Samhällsbyggnadskontoret i ett pressmeddelande.

Bild/Foto: Södertälje kommun

– Det har också kommit nya omfattande studier på hur man kan slippa infektioner och att regelbundet få frisk luft och motion är något som skyddar immunförsvaret. Många före detta vintercyklister har vittnat om att de blir mindre sjuka efter att ha deltagit i kampanjen, säger Wikenståhl.

Utmaningen är att cykla minst 3 km per dag (1,5 km i vardera riktningen) minst 3 dagar i veckan, till ditt jobb eller din utbildning, skriver kommunen på hemsidan.

Vill du bli vintercyklist? – Anmäl dig här