Företag i fokus:

Motorvägsbron stängs av en hel helg – ”Spricka upptäckt”

Bild/Foto: Johan Fredriksson / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0))

Nu planeras att ett underhållsarbete på motorvägsbron, E4/E20, och i samband med arbetet planerar nu Trafikverket att stänga av bron i södergående riktning en hel helg. Från fredag kväll den 1 oktober till måndag morgon 4 oktober.

– Vi planerar ett underhållsarbete på bron därför kan vi inte ha trafik på bron. Arbetet kommer att pågå hela helgen, från fredag kväll till måndag morgon, säger Joakim Jacobsson på Trafikverket till Telgenytt.

Enligt Trafikverket kommer arbetet kommer att pågå från fredag kväll till måndag morgon, detta pågrund av att en skada upptäcktes i somras som måste repareras.

– Generellt är det mindre trafik ute på vägarna under helgerna, och det är därför vi väljer att göra våra reparationer på bron då, säger Joachim Jacobsson projektledare på Trafikverket i ett pressmeddelande.

På Trafikverket skriver man även att man planerar bygga om broarna och att bredda vägarna från två till tre körfält i båda riktningarna mellan trafikplatserna Moraberg och Saltskog.

”Vi rustar även upp de två öppningsbara motorvägsbroarna över Södertälje kanal och breddar dem från två till tre körfält. Broarna har flera gånger skadats av påkörningar och trafikmängden gör att köer kan uppstå vilket ökar risken för olyckor. Nu bygger vi om för en säkrare väg.”, skriver Trafikverket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 23 september 2021 00:00

Pappan begärd häktad för dubbelmord i Lina Hage

Polis

Foto: Shamash Oyal

Efter att två barn under tio år hittats döda i sitt hem greps båda föräldrarna, misstänkta för mord. Modern släpptes dock fri från misstankar medan åklagaren begär att fadern häktas.

(Annonslänk)

Det var på tisdagskvällen som den tragiska händelsen inträffade där två minderåriga barn hittades döda i en bostad. Enligt Aftonbladet hittades barnen döda i en säng.

På plats kunde polisen gripa två misstänkta personer, barnens föräldrar. Mamman person som tidigare varit anhålle släpptes på frifot under torsdagen och är inte längre misstänkt för brott.

– En av de anhållna är släppt för att personen inte längre är misstänkt för brott. Brottsutredningen fortgår med full kraft, med förhör, kompletterande brottsplatsundersökningar och andra tekniska undersökningar, sade åklagare Ulrika Rosén

Dock hölls pappan kvar i polisens förvar.
Under fredagen meddelade åklagaren att mannen, enligt uppgifter i 35-årsåldern, begärs häktad för dubbelmord på två barn i Lina Hage.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 12:08
Senast uppdaterad: 26 april 2024 16:41

Kollision mellan hästtransport och personbil

Lasar1

Läsarbild

En olycka inträffade på fredagsmorgonen i Södertälje när en hästtransport och en personbil kolliderade under en vänstersväng.

(Annonslänk)

På väg in på Morabergsvägen från länsväg 225 klockan 08:06 på Morabergsvägen inträffade en kollision mellan två fordon, en hästtransport och en personbil. Olyckan resulterade i tillfällig trafikblockering på olycksplatsen fram till klockan 09:45.

Ingen av de inblandade, varken människor eller hästen, rapporterades ha fått några allvarliga skador som krävde akut sjukhusvård. Polisen har dokumenterat händelsen och upprättat en anmälan gällande vårdslöshet i trafiken och vållande till kroppsskada.

Läsarbild

Läsarbild

Läsarbild

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 11:30
Senast uppdaterad: 26 april 2024 12:06

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors