Gardell köper fastigheter i Södertälje för 1,12 miljarder kronor “Nöjda med affären”

Bild/Foto: Fornhöjden.se

Christer Gardell, som är storägare i fastighetsbolaget Mofast, köper lägenheter i Södertälje för 1,12 miljarder kronor, det rapporterar Dagens industri tidigt på tisdagen.

– Vi är väldigt nöjda med affären och köpet av en fin fastighetsportfölj i Södertälje. Med detta ökar Mofast andelen bostadsfastigheter i sin portfölj, vilket är i enlighet med bolagets strategiska mål, säger Mofasts VD Mathias Bjerkelius i ett pressmeddelande.

Köpt omfattar flerbostadsfastigheter med en total yta på cirka 62 600 kvm med en mindre inslag av kontor och lokaler och 871 lägenheter i Södertälje. Mälardalens Omsorgsfastigheter, som byter namn till Mofast, köper fastigheterna i Södertälje för 1,12 miljarder kronor av familjen Ivarsson.

“Anders Ivarsson AB kommer via denna affär att utöka sitt ägande i Mofast och de kommer även fortsättningsvis vara delaktig i förvaltningen av fastigheterna för att skapa en kontinuitet i driften.” enligt pressmeddelandet.

– Vi är glada att det blev just Mofast som blev köpare av fastigheterna och vi ser fram emot att fortsätta att utveckla beståndet. Vi ser stor potential i bolaget och i fastigheterna, vilket vi tillsammans med Mofast kommer att arbeta hårt för att synliggöra, säger Tor-Leif Ivarsson Ordförande i Anders Ivarsson AB i pressmeddelandet.

Tillträde är planerat till den 14 december.