Företag i fokus:

Taekwondoföreningen i Södertälje – En av landets främsta

Södertäljeklubben belönades med en check från Swedbank på 5000 kronor.

Syrianska taekwondoakademin i Södertälje, som är en nystartad klubb, är den enda sportförening i Sverige som har gratis läxhjälp för barnen med antimobbning program och belönade nyligen för att vara en av landets bästa klubb. 

– Vi är den enda sportförening som har gratis läxhjälp för barnen och har barnpsykolog till förfogande för barnen. Vi har antimobbning program samt två utbildade och meriterade hjälptränare, säger tränaren och Maestro Ninos Malki till Telgenytt.

Klubben deltar även i fyra viktiga tävlingar varje år där Sveriges elit kämpar för att komma med i landslaget.

Den 4e september, anordnades den första cupen med över 200 deltagare och Södertäljeklubben hade totalt 18 fighters som utmanade Sveriges elit och blev belönade med att vara den andra bästa klubb i Sverige.

Dagen efter deltog klubben i en annan tävling som anordnades av Linköping Open. En nybörjartävling där 21 fighters deltog från Södertälje och slutade med att alla deltagare tog medalj och Södertäljeklubben belönades för att vara den tredje bästa klubben i Sverige.

– Jag blev så rörd när mina älskade elever kämpade med allt de hade. När de stod på prispallen så kunde jag nästan inte hålla tillbaka glädjetårarna, berättar Ninos Malki.

Tränaren, Ninos Malki, som är utbildad socialpedagog och har jobbat med barn, ungdomar och vuxna i över 20 år vill nu hjälpa fler barn och önskar få hjälp utifrån med att flytta till större lokaler.

– Min största önskan är att vi får hjälp så vi kan flytta till större lokal och således kan hjälpa fler barn, säger Ninos.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 20 september 2021 00:00

Frontalkrock mellan buss och personbil – två skadade

IMG_4581

Foto: Alexander Isa

En allvarlig kollision mellan en personbil och en buss inträffade på Mariekällgatan under tisdagskvällen. Två personer fördes till sjukhus med skador.

– En buss och en personbil ska ha krockat. Två personer ska ha förts till sjukhus på egen hand, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

(Annonslänk)

En trafikolycka inträffade på Mariekällgatan strax vid klockan 22:30 på tisdagskvällen, där en personbil och en buss var inblandade. Olyckan orsakade stopp i trafiken i båda riktningar medan räddningstjänst och polis arbetade på platsen.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten skadades minst två personer i olyckan och har förts till sjukhus för vård. Skadeläget för de inblandade är ännu inte klart. Både den drabbade personbilen och bussen ska bärgas från olycksplatsen.

Foto: Alexander Isa

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 23:46
Senast uppdaterad: 23 april 2024 23:47

JUST NU: Minderåriga skadade i bostadsområde – Två gripna

Sham

Foto: Shamash Oyal

En stor polisinsats pågår i Lina Hage där ett misstänkt grovt brott utreds. Enligt uppgifter till Telgenytt har flera personer skadats, däribland minderåriga. Flera personer har också gripits i samband med händelsen.

Polisen är för närvarande på plats med flera patruller i en omfattande insats i Lina Hage efter larm om grovt brott.

– Vi kommer till platsen och kunde konstatera att något har inträffat som vi misstänker är ett grovt brott. Jag kan inte gå in på detaljer om exakt vilket brott det rör sig om i nuläget på grund av omständigheterna, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

(Annonslänk)

Händelsen, som inkom till polisen runt klockan 20 på tisdagen, resulterade i att ett stort område spärrats av och har lett till att flera personer frihetsberövats, något som polisens talesperson bekräftar för Telgenytt.

– Vi har frihetsberövat två personer och för tillfället söker vi inte efter fler gärningsmän.

Enligt källor till Telgenytt har minst två personer förts till sjukhus för vård efter händelsen. Polisen håller dock detaljerna om skadeläget och brottet under sträng sekretess för närvarande. Ytterligare information om det misstänkta brottet och de inblandade är fortsatt okänd, och polisen är försiktig med att dela information medan utredningen pågår.

– Det är en fråga som jag inte kan svara på, säger polisen.

Enligt uppgifter till Telgenytt rör det sig om en incident som ska ha inträffat inne i en bostad där minderåriga barn skadats. Skadeläget är fortfarande oklart sent på tisdagskvällen.

Stort pådrag i Lina Hage
Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 21:10
Senast uppdaterad: 23 april 2024 22:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors