Taekwondoföreningen i Södertälje – En av landets främsta

Södertäljeklubben belönades med en check från Swedbank på 5000 kronor.

Syrianska taekwondoakademin i Södertälje, som är en nystartad klubb, är den enda sportförening i Sverige som har gratis läxhjälp för barnen med antimobbning program och belönade nyligen för att vara en av landets bästa klubb. 

– Vi är den enda sportförening som har gratis läxhjälp för barnen och har barnpsykolog till förfogande för barnen. Vi har antimobbning program samt två utbildade och meriterade hjälptränare, säger tränaren och Maestro Ninos Malki till Telgenytt.

Christian Malki, Nordisk nästare, och systern Isabelle Malki.

Klubben deltar även i fyra viktiga tävlingar varje år där Sveriges elit kämpar för att komma med i landslaget.

Den 4e september, anordnades den första cupen med över 200 deltagare och Södertäljeklubben hade totalt 18 fighters som utmanade Sveriges elit och blev belönade med att vara den andra bästa klubb i Sverige.

Dagen efter deltog klubben i en annan tävling som anordnades av Linköping Open. En nybörjartävling där 21 fighters deltog från Södertälje och slutade med att alla deltagare tog medalj och Södertäljeklubben belönades för att vara den tredje bästa klubben i Sverige.

Filip Isik och Isak Durmaz från Södertäljeklubben möttes i final.

– Jag blev så rörd när mina älskade elever kämpade med allt de hade. När de stod på prispallen så kunde jag nästan inte hålla tillbaka glädjetårarna, berättar Ninos Malki.

Tränaren, Ninos Malki, som är utbildad socialpedagog och har jobbat med barn, ungdomar och vuxna i över 20 år vill nu hjälpa fler barn och önskar få hjälp utifrån med att flytta till större lokaler.

– Min största önskan är att vi får hjälp så vi kan flytta till större lokal och således kan hjälpa fler barn, säger Ninos.

Tränaren Ninos Malki har varit aktiv inom sporten i över 30 år.
Syrianska taekwondoakademin i Södertälje