Region Stockholm: Blippa betalkortet för rabatterade biljetter

Bild/Foto: sll.se

Den 2 februari tog SL steget in sin egna digitaliseringsresa och utvecklade ett användarvänligt biljettsystem, ett nytt sätt att betala resor i SL-trafiken. Genom att blippa sitt Visa, Mastercard eller American Express mot en biljettläsare i spärren eller på bussen kan man idag köpa en biljett och priset är detsamma som i SL-appen och biljettautomaterna.

– Vi är glada att äntligen lansera den här tjänsten, som gör det enklare för våra resenärer, sa David Lagneholm förvaltningschef på trafikförvaltningen i ett tidigare pressmeddelande.

Sedan måndag, 13 september, är det även möjligt för resenärer som reser till rabatterat pris. Man går in på sl.se och ställer in betalkortet för rabatterat pris, därefter går det att resa dagen efter och rätt summa dras automatiskt från kortkontot.

Bild/Foto: Sll.se

– Antalet blipp med betalkort i vår trafik har ökat stadigt sedan lanseringen i våras. Vissa dagar säljs fler än 60 000 biljetter och det fortsätter att öka, säger Henrik Palmér, sektionschef och ansvarig för biljettförsäljning på trafikförvaltningen till Region Stockholm.

– Det känns fantastiskt att lansera samma möjlighet till pensionärer, studenter och ungdomar som reser till rabatterat pris. Dels för att vi är bland de första i världen med att kunna erbjuda det, men främst för att det varit så efterlängtat av målgruppen, säger Henrik Palmér.