Nu föll domen mot ungdomarna för Tinderrånet i Järna

Ungdomarna på stationen i Södertälje. Bild/Foto: Ur polisens utredningsmaterial

I onsdags föll domen för den så kallade “Tinderrånet”, där flera ungdomar rånade och misshandlade en 53-åring man från Stockholm i Järna den 19 april.

Mannen från Stockholm åkte till Järna för att träffa en 25-årig kvinna, “Alva”, som han sedan en tid tillbaka haft kontakt med på Tinder, men någon dejt skulle det inte bli.

Istället möts han av ett ungdomsgäng som rånar och misshandlar honom så allvarligt att han hamnar på sjukhus med allvarliga skador.

Ungdomarna på tågstationen i Järna. Bild/Foto: Ur polisens utredningsmaterial

Enligt mannen hade han försäkrat sig om att inte bli lurad. Han hade vidtagit åtgärder genom att ringa och prata med henne kvinna, men det han inte visste var att det var en ung flicka som pratade i andra ändan. 53-åringen lurades ut till Mossvägen / Rönnvägen och där han fattade han misstankar när kvinnorna såg betydligt yngre ut än 25 år.

Helt plötsligt dyker flera personer upp från buskarna, rånar och misshandlar honom så svårt att han förs till sjukhus med ambulans. Polisen lyckades spåra gärningspersonerna och onsdags föll domen mot fem delaktiga.

Bild/Foto: Ur polisens utredningsmaterial

Två kvinnor dömdes till 100 timmars ungdomstjänst för medhjälp till rån, en 16-åring från Järna och en 18-åring från Stockholm. Två män från Järna, en 15-årig, dömd till ungdomsvård och böter på 4 000 kronor samt en 19-åring dömdes för rån och får två års fängelse.

Även en sjätte person stod åtal, en 18-årig man från Gävle, men frikändes helt av tingsrätten.

Här påträffades 53-åringen grovt misshandlad. Bild/Foto: Ur polisens utredningsmaterial
Bild/Foto: Ur polisens utredningsmaterial
Bild/Foto: Ur polisens utredningsmaterial