Företag i fokus:

Tove Styrke besöker Nykvarn – Bolaget söker statister

Tove Styrke. Bild/Foto Thomas Ökvist – Creative Commons

Under onsdagen gick produktionsbolaget Naive ut med ett Facebookinlägg där man berättar att stjärnan Tove Styrke besöker Nykvarn fredagen den 24 september.

”Vi på produktionsbolaget Naive kommer i nästa vecka, fredagen 24/9 filma in några scener för Tove Styrkes kommande musikvideo på Nykvarns Folkets Park”, skrivers det i Feacebookinlägget.

Tove Styrke, 29, är en svensk låtskrivare, sångerska och artist som bland annat medverkade i Idol 2009 där hon hamnade på en tredje plats. Nu besöker stjärnan Nykvarn för att spela in en musikvideo och söker lokala statister till några av scenerna där statisterna kan agera i bakgrunden i cirka 2 -3 timmar.

”Videon utspelat sig på 70-talet under en dag på Folkets Park så vi söker folk med tidstypiska kläder, men det behöver dock inte vara en fullutstyrsel (jeans och skjorta går utmärkt), skriver produktionsbolaget i inlägget.

Är du intresserad och vill vara med? Maila ditt intresse till hello@naive.se

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 16 september 2021 00:00

Södertäljebo misstänkt för grovt mordbrand

Polis-3

Arkivbild

Sedan tidigare har två personer gripits, misstänkta för en anlagd brand i Vallentuna förra året. Nu har ännu en person gripits, misstänkt för delaktighet.

En brand bröt ut vid entrémattan till en livsmedelsbutik i Vallentuna i oktober 2023. Branden fyllde snabbt lokalen med rök, vilket inte enbart drabbade butiken utan även omgivande företag. Den kraftiga rökutvecklingen ledde direkt till misstankar om att branden kunde vara anlagd.

Flera personer gripna.
I början av april kunde polisen identifiera och gripa två män, en 38-årig och en 41-årig, båda skrivna i Södertälje och misstänkta för mordbrand.

Förra veckan, den 16 april, kunde en tredje person gripas – en 52-årig man, skriven i Södertälje, som saknar svenskt medborgarskap.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 23 april 2024 01:11

Kommunen förbereder stort Valborgsfirande

Valborg

Arkivbild: Shamash Oyal

Den 30 april förvandlas Södertälje Stadspark till en festplats full av aktiviteter, musik och gemenskap för att fira Valborgsmässoafton. Ett evenemanget som är öppet för alla och lovar ett fullspäckat schema.

– Vi ser fram emot en dag där vi hoppas få träffa många barn och vuxna som kommer hit för att umgås och ha kul tillsammans. Och självklart har vi beställt bra väder, säger Linda Färggren, gruppledare Näringslivsavdelningen, Södertälje kommun och projektledare för valborgsfirandet.

(Annonslänk)

Södertälje kommun välkomnar invånare och besökare att delta i årets Valborgsfirande i hjärtat av staden. På programmet står en rad aktiviteter som sträcker sig över hela dagen och erbjuder något för alla. För de yngre besökarna finns ansiktsmålning och roliga spel som jättebasket, medan matentusiaster kan njuta av ett varierat utbud från lokala food trucks som serverar allt från street food till traditionella rätter.

Underhållningen på scen inleds med en interaktiv allsångssession med Joel Holm och Marina Nyström från Kultur 365, där publiken får chansen att sjunga med och bidra med egna låtförslag. Kulturskolan tar över scenen på eftermiddagen med sång och poesi, och därefter följer musikaliska framträdanden av Viktoria Hjulström och Erik Hansson som väcker våren till liv med sina melodier.

Kvällens huvudnummer inkluderar en imponerande körprestation av Rosenborgsskolans musikprofiler från årskurserna 7-9, under ledning av Carina och Staffan Lindström. Dagens festligheter kulminerar med ett inspirerande vårtal av Kristoffer Oloffson från Södertäljepolisen och tändningen av majbrasan klockan 18:45, där kören ackompanjerar med vårsånger.

– Valborg är en viktig tradition och det känns jättekul att kommunen håller i firandet. Vi vill att dagen ska ha fokus på Södertälje och vi kommer därför att få se flera härliga framträdanden på scen av både barn och vuxna från just Södertälje, säger Linda Färggren.

Valborgsfirandet i fjol.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 22 april 2024 17:58

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors