Brand i flerfamljefastighet i Ronna

Vid 18-tiden under torsdagen fick larmcentralen in samtal om rök från en fastighet i Ronna.

Både polis och räddningstjänsten ryckte ut till Robert Anbergs Väg där branden lokaliserades till källaren i en flerfamiljsfastighet.

Enligt polisen startade branden i ett källarförråd som räddningstjänsten och rökdykare snabbt kunde snabbt ta kontroll över.

Vid 18:20 kunde polisen meddela att branden var släckt och att man befann sig kvar på platsen för att arbeta med eftersläckningsarbete. I nuläget är det fortfarande oklart vad det som hade brunnit och att ingen person rapporterats skada men att branden rubriceras som mordbrand.

Enligt lagen rubriceras en brand som morbrand när ett brott som innebär att någon avsiktligt anlägger brand som innebär fara för någon annans liv eller hälsa, eller fara för omfattande förstörelse av någon annans egendom. Det krävs alltså inte att någon dör av branden