Nykvarns Kommun gör som många andra – Håller Sverige rent

Mellan den 13 och 16 september anordnar Telge Bostäder fler aktiviteter på fyra olika platser runt om i staden för att uppmärksamma kampanjen Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent är en ideell organisation som grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack och arbetar brett mot skräpet. Nu skriver Nykvarns kommun på sin hemsida att man gör som resterande Sverige – går ut och plockar skräp för att hjälpa landets natur, sjöar och hav.

Nykvarn kommun uppmanar stadens invånare att hjälpa till genom att ta en påse eller säck, gå ut och plocka skräp och sedan lägga det i den extra containern som kommunen ställer upp på återvinningsstationen vid Norra Stationsvägen.

“Håll Sverige Rent-dagen infaller den tredje lördagen i september och är en del av World Cleanup Day då människor över hela världen går ut och plockar skräp. Nykvarn är en Håll Sverige Rent-kommun.” skriver kommunen på sin hemsida.

Hela Sverige plockar skräp – Det här gör Telge Bostäder