Södertäljesonen Jeano släpper ny singel – “Början på ett nytt kapitel”

Med flera platinaskivor i ryggen har den populära artisten från Södertälje, Jeano, etablerat sig rejält på den svenska rap/urbanscenen med över 150 000 lyssnare på Spotify i månaden.

– Det går inte att sätta Jeano i ett musikaliskt fack. Hans musik rör sig ledigt mellan sång, rap, RnB, afrobeat, dancehall och pop-urbaine, säger Sami Ibrahim Junior PR Manager på Universal Music till Telgenytt.

Den prisade artisten Jeano. Foto: Shamash Oyal

Idag släpper Södertäljesonen Jeano sin nya singel “Lågan i mig” i samarbete med Virgin Music och släpps tillsammans med en musikvideo.

I en exklusiv intervju med Telgenytt berättar Jeano om den nya, kärleksfulla låten med ett akustiskt sound som många kan relatera till och att detta är början på ett nytt och stort kapitel för artisten.

Exklusiv spelning för Telgenytt. Här fick vi höra en bit av singeln “Lågan i mig“. Foto: Shamash Oyal

Musiken har följt med sedan barnsben, men det var aldrig en dans på rosor i början av karriären. Karriären började ta skepnad när han 2017 spelade in sin allra första låt i sitt egna sovrum.

Där byggde han en enkel hemmastudio och använde sig av en skokartong samt handdukar för att få den maximala isoleringen för att kunna spela in en låt.

– Första låten jag skrev och spelade in döpte jag till “Diamant” och blev min debutsingel 2018, säger Jeano till Telgenytt.

Låten ”Diamant” exploderade på Spotify.

På kort tid tog låten sig in på Viral-50 listan och har streamats cirka 6 miljoner gånger. Samma år släppte han nästa stora låt, singeln “Avundsjuk, som fram till idag spelats över 10 miljoner gånger.

Låten Avundsjuk med över 10 miljoner spelningar.

Den blev startskottet till Jeanos karriär som fram till idag prisats med fyra Platinaskivor, två Guldskivor och en katalog som streamats över 80 miljoner gånger på Spotify och Youtube.

– Jag uttryckte helt enkelt bara mina känslor under just den perioden, säger artisten.

I låten “Avundsjuk” visade Jeano tydligt sin genuina prägel, äkthet och sårbarhet. Med den nya singeln som släpptes idag visar Jeano tydligt vilken kreatör han är. Från sovrummet 2017 till den egna studion idag.

– Jag har fortsatt att skapa och släppa musik sedan dess och har du inte hört mig än så kommer du förmodligen göra det snart, avslutar Jeano.

Jeano i studion i Södertälje. Foto: Shamash Oyal