Joakim Granberg uppmanar Södertäljeborna “Rösta i Kyrkovalet”

Kyrkovalet – Det bortglömda valet

Det är kyrkoval nu på söndag, 19 september, och det är inte många som bryr sig om det valet, i synnerhet bland våra unga, vilket jag tycker är synd. Till Södertäljes ungdomar vill jag påminna er om att man faktiskt kan rösta från att man fyllt 16 år, så ni unga kan vara med och påverka vilken framtid vår kyrka går till mötes.

Det finns drygt 20 000 personer i Södertälje som är medlemmar i Svenska kyrkan, av dem var det 3227 som gick och röstade förra gången. Endast 14,6 % av väljarna, det skall jämföras med att cirka 70% röstade i det kommunala valet.

Kyrkan inte bara handlar om Gud och tro, det handlar om familjehändelser som dop, bröllop och begravningar, men även om sång, musik, glädje, välgörenhet och stöd till dem svaga. Många kända och stora artister har startat sina karriärer genom att sjunga i kyrkor.

Vi märker även att många assyrier/syrianer och andra folkgrupper faktiskt är medlemmar i både Svenska kyrkan, Syrisk-ortodoxa kyrkan eller en annan kyrka och att dessa grupper generellt sett inte går och röstar i kyrkovalet. Alla medlemmar har rösträtt och bör nyttja den anser jag.

Jag vill uppmana alla kyrkans medlemmar att ta sig till vallokalerna senast på söndag 19 september och rösta i kyrkovalet. Även om ni inte vill rösta just på oss, rösta.

Vill ni veta vart ni kan rösta – Länk här:
https://www.svenskakyrkan.se/sodertalje/nyheter/rosta-i-kyrkovalet-2021  

Joakim Granberg, partiledare
Realistpartiet  

www.realistpartiet.se