Nytt samarbete ska höja kattens status

Bild/Foto: Djurskyddet/If

Nu inleds ett nytt samarbete mellan If och Djurskyddet Sverige med ambitionen om att höja katten status. Enligt försäkringsbolaget If finns det över 100 000 hemlösa katter men nästan inga hemlösa hundar. Att det är obligatorisk ID-märkning och registrering av hundar men inte katter visar tydligt kattens låga status.

– En försäkring kan vara avgörande om man har råd att ge sitt djur den bästa vårdmöjligheten. Detta är en oerhört viktig del i att höja katternas status i samhället. Vi är därför otroligt stolta över att kunna inleda ett samarbete med Djurskyddet Sverige och deras lokalföreningar, säger Ann-Sofie Wikberg, försäljningskoordinator djurförsäkringar, försäkringsbolaget If.  

Enligt If ska cirka 34 procent av landets befolkning har ett sällskapsdjur och att det idag finns dubbelt så många katter som hundar. Det nya samarbetet som inleddes 1 september ska ge katter bättre förutsättningar och rättigheter.

– Alla katter förtjänar ett hem och att få den omvårdnad som krävs för att vara friska och må bra. Försäkring är en viktig del i att kunna ge sin katt detta och därför är vi glada att inleda detta samarbete, säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare, Djurskyddet Sverige i ett pressmeddelande.