Med ett år kvar till valet – Här kan du möta politikerna

Södertäljes lokala politiker. Bilder: Södertälje kommun.

Imorgon, torsdag 9 september, kan Town Hall Meeting-deltagare träffa Södertäljes politiker i Hovsjö för att bland annat framföra sina synpunkter. Syftet är att hålla demokratin aktiv och minska avståndet mellan medborgare och folkvalda.

-Att minska det geografiska och “mentala” avståndet mellan folket och de folkvalda är demokratins ventil. Vi har val om knappt ett år och hoppas se många politikermöten och andra demokratifrämjande aktiviteter, säger Marlen Eskander, grundare och verksamhetschef, Läsfrämjarinstitutet i ett pressmeddelande.

Tack vare Stiftelsen The Global Village, Läsfrämjarinstututet, Bilda, Hagabergs Folkhögskola och Svenska kyrkan har Södertäljeborna nu chansen att vid två tillfällen träffa och framföra sina synpunkter, åsikter eller ställa frågor till Södertäljes politiker vid två tillfällen. Torsdagen den 9 september och torsdagen den 21 oktober.

Town Hall meetings Startades av Stiftelsen Global Village som led i det arbetet och för att minska avståndet mellan folkvalda och väljare.

Plats: 
Läsfrämjarinstitutet på Gröndalsvägen 1 i Hovsjö Södertälje
.

9 september kl 18:00 – 20:00 Majoriteten. Deltagare:
Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande
Elof Hansjons (S) Kommunalråd
Lars Greger (MP) Kommunalråd
Tage Gripenstam (C) Kommunalråd
David Winerdal (KD) Kommunalråd

21 oktober kl 18:00 – 20:00 Oppositionen. Deltagare:
Alexander Rosenberg (M)
Metin Hawsho (L)
Andreas Birgersson (SD)
Sait Yildiz (V)
Joakim Granberg (RP)

Arrangörer: Läsfrämjarinstitutet & Stiftelsen The Global Village i samverkan med Bilda, Svenska kyrkan och Hagabergs folkhögskola.