Årets basketfestival ställds in – Grundarna Alin och Florence: “Ser fram emot 2022”

Den populära Streetbasket Festivalen ställs in i år igen.

– Vi har en väldigt bra dialog med Södertälje kommun och förhoppningsvis kan vi anordna festivalen 2022, säger Florence Melkemichel till Telgenytt.

Festivalen som startades av fritidsledaren Florence Melkemichel och gymnasieläraren Alin Khatchadourian hade premiär 2017 i Geneta och lockade publik i alla åldrar.

Florence och Alin lyckades i samarbete med kommunen locka till sig flera sponsorer som bland annat Södertälje City, Telge AB, SBBK, Kanalåret och Scania samt en storpublik till basketfestivalen.

Festivalen på Stora Torget 2019.

Tidigare i år valde dock Södertälje kommun att för andra året i rad ställa in basketfestivalen på grund av den rådande pandemin.

Grundarna Florence Melkemichel och Alin Khatchadourian tog emot det tråkiga beslutet, men fortsätter att behålla en postiv inställning.

– Självklart är det tråkigt att basketfestivalen ställdes in, men människors säkerhet går i första hand. Basketfestivalen kräver flera månaders planeringen och den osäkerhet som fanns i våras, innan flera restriktioner lättades, försvårade vår planering, säger Alin Khatchadourian till Telgenytt.

Grundarna Florence Melkemichel och Alin Khatchadourian. Foto: Alex Ataseven

Festivalen som hade premiär 2017 i Geneta flyttade in till Stora Torget i Södertälje och grundarna Florcene och Alin har framtida ambitioner om att turneringen ska växa i antal lag och deltagare än tidige år.

– Det är otroligt många som skriver till oss och undrar varför festivalen inte blir av. Det vi vill säga till alla Södertäljebor är att basketfestivalen lever kvar. Var försiktiga och ta hand om varandra, förhoppningsvis ses vi nästa sommar, säger Florence Melkemichel.

Florence och Alin. Foto: Alex Ataseven
Stora Torget 2019
Basketfestivalen 2018.
Marenplan. En tilltänkt plats för basketfestivalen i framtiden.