Södertäljeforstrade Ida Andersson återvänder tillbaka till SBBK

Foto: Anna Forsström 

Efter flera års spel utomlands återvänder nu 25-åriga guarden, Ida Andersson, tillbaka till SBBK.

Som ungdom spelade hon i SBBK och hann med en säsong i seniorlaget 2014-2015 innan det blev spel utomlands och spelade även ungdomslandslaget vid flera tillfällen med bland annat Stetson University, Barry University och Leganes.

– Hon var iväg fyra år på college, jag tror det var två år i division 1 och två år i division 2, sen var hon i Spanien och spelade efter det. Nu så har vi lyckats rekrytera tillbaka henne till Södertälje vilket är fantastiskt skoj med tanke på att vi vill gärna ha södertäljeforstrade spelare i vår trupp, säger SBBK:s head coach Jesper Sundberg i pressmeddelandet.  

Ida Andersson. Foto: Barry University

– Det är kul för alla tränare i klubben som har varit här i flera år och jobbat med henne när hon var yngre, södertäljekopplingen och alla positiva mervärden att sajna en spelare som Ida utöver hennes basketmässiga kompetens. Ida är en duktig skytt och kan se till att vi kan höja tempot på matcherna och få upp mycket skott utifrån alternativt öppna upp ytorna och attackera bakom, säger Jesper.

Klara spelare inför kommande säsong:

Ida Andersson

Edessa Noyan

Anna Dahl

Matilda Claesson

Ellen Åström 

Janice Monakana

Linnea Rosendal 

Aliyah Jeune 

Chanelle Molina

Emilia Englund (lyfts upp från utvecklingslaget)Josefine Enander (lyfts upp från utvecklingslaget)

Fakta: Lina Agnemar skribent SBBK