Sanne Azar från Södertälje vann SM-guld “Målet är VM”

Foto: Privat / EPBF

Den flerfaldige medaljören Sanne Azar gör det igen, han tar hem SM-Guldet till Södertälje.

Den 20 augusti var det dags för ännu ett Svensk Mästerskap i 10-ball som hölls i Jolo & Co på Odenplan. SM i biljard lockade till sig flera duktiga spelar från hela Sverige för att spela SM i 10-ball och bland deltagarna fanns Södertäljebon Sanne Azar.

Senharip “Sanne” Azar, var en av favoriterna när årets SM i biljard i gick av stapeln i Stockholm det visades sig stämma när han tog sig hela vägen till finalen. Där mötte han en annan Södertäljebo, Mark Yousef, men när sista kulan sänktes stod Sanne Azar som årets vinnare och guldmedaljör.

Foto: Privat / EPBF

– Den sista bollen slog jag i tre vallar med dessäng, det innebär att när stötarna inte är uppenbara ska man kunna ange vilken boll man ska sänka och i vilket hål innan stöten, berättar Sanne för Telgenytt.

Med andra ord krävs det en enorm skicklighet och inte förlita sig på turen och skicklighet är något som Södertäljebon verkligen har.

Guldmedaljören från Södertälje, Senharip “Sanne” Azar. Foto: Privat.

– Jag har spelat biljard i 25 år och i börjar var det bara en kul grej. Sedan började jag delta i tävlingar och vann mitt första SM Guld 2002 och sedan dess har jag tävlat i flera olika turneringar, säger Sanne Azar till Telgenytt.

Idag är Sanne rankad som den bästa spelaren i Sverige och har i flera år varit en av dom främsta i landet.

Sanne har nämligen varit rankad bland dem 5 bästa i Sverige i hela 15 år och vunnit fyra SM guld, fyra lag-SM guld, två EM Guld i 8-ball, St: Jörgen 2015 i Österrike och Tirana i Albanien 2016.

Bild: Privat – Foto: EPBF

Han har spelat alla möjliga turneringar och visat vilken otrolig talang han besitter, men en turnering han inte spelat än är VM.

– Jag har inte spelat VM än. Man måste vara rankad bland dem 24 bästa i Europa för att få vara med, men mitt mål är att spela VM, avslutar Sanne Azar.