Idag lanseras IKEAs nya produkt – El från sol och vind

Foto: IKEA

Som Telgenytt tidigare rapporterat kommer IKEA erbjuda sina konsumenter att köpa el från sol och vind via den nya tjänsten STRÖMMA. Ambitionen är att erbjuda tjänsten till flera länder runt om i världen och skapa världens största rörelse för förnybar energi.

– Vi på IKEA vill göra det lättare för fler att leva ett mer hållbart liv hemma genom att erbjuda smarta och energieffektiva produkter och tjänster, säger Bojan Stupar, försäljningschef på IKEA Sverige.

Bojan Stupar, försäljningschef på IKEA Sverige. Foto: IKEA

Tillsammans med solenergibolaget Svea Solar har IKEA tagit fram ett erbjudande till alla privatkunder med ett enkelt upplägg. El från sol och vind till ett lågt pris där användarna enkelt kan följer sin egen förbrukning via en app.

“Från och med idag den 1 september kan konsumenter i Sverige köpa el från sol och vind via IKEA. Erbjudandet innebär el från sol och vind till ett lågt pris och ett enkelt upplägg – där kunderna via en app följer sin egen förbrukning. Erbjudandet gäller alla privatkunder, oavsett om de bor i hus eller lägenhet.” skriver IKEA i pressmeddelandet.

– Nu tar vi nästa steg genom att göra el från sol och vind till ett lågt pris tillgänglig för fler, säger Bojan Stupar.

Världspremiär: IKEAs nya produkt “El från sol och vind till lågt pris”