Linus Lundberg lämnar SSK – Skriver på för Strömsbro.

Linus Lundberg. Foto: Privat.

20-årigen Linus Lundberg från Södertälje skriver på för Strömsbro.

Talangen Linus Lundberg lämnar nu sin moderklubb Södertälje SK för spel i Strömsbro, det bekräftade Strömsbro på sin Instagramsida under lördagen.

Den spelskicklige Lundberg beskrivs som en kvick och rörlig spelare med styrkor inom skridskoåkning, teknik och speluppfattning. Han var tidigare utlånad till Hammarby IF en kort period, men väljer nu att skriva på för Gävleklubben Strömsbro.

– Ska bli kul att få visa upp sig på riktigt på seniornivå. Strömsbro är ett lag som vill framåt och det är viktigt för mig eftersom att då utvecklas man själv som spelare, säger Linus Lundberg till Telgenytt.

Men intresset för Linus Lundberg har även funnits utomlands. Bland annat provspelade 20-åringen för danska Odense där han presterade väldigt bra, men efter många om och men skrevs det kontrakt med Strömsbro.

Linus Lundberg lämnar Södertälje Sportklubb för Strömsbro. Foto: Privat

– Tiden i Odense var lärorik både på och utanför isen trots att jag bara var där några veckor. Det var högt tempo på isen i Danmark och det var utvecklande för mig som spelare, säger Linus till Telgenytt.

På klubbens egna hemsida skriver Strömsbro om värvningen och välkomnar Linus Lundberg varmt till klubben.

– Linus är en extremt snabb spelare med bra händer. Han är en spelare som kan spela både back och forward, men till oss är han värvad som back vilket känns jättebra, sa sportchefen Johan Wennberg.

– Jag vill forsätta ta kliv som spelare och det känns som att Strömsbro är rätt plats för mig. Det är en målmedveten grupp där alla tävlar och vill framåt, så det ska bli riktigt kul, sa Linus Lundberg till Strömsbro på klubben hemsida.