Företag i fokus:

JUST NU: Fordonshaveri på E4 i riktning mot Stockholm

Foto: Trafikverket.

Strax innan 19-tiden blockerades en fil på E4 i riktning efter att en bil fått fordonshaveri. Långa köer väntar för den som åker från Södertälje mot Stockholm.

Olyckan skedde vid Tullan i riktning mot Stockholm och väntas pågå till 19:15.

Enligt trafikverket är en skyddsbil är på plats, men hur allvarlig olyckan är i nuläge oklart.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 22 augusti 2021 00:00

Kedjan står inför konkurs – Butiken i centrum håller öppet

1231

Foto: Alexander Isa

Efter nästan fem decennier i skönhetsindustrin har The Body Shop nu nått en brytpunkt. Företaget har ansökt om konkurs i flera länder, inklusive Sverige, men butiken i Södertälje kommer inte att stänga.

The Body Shop öppnade sin första butik i Brighton, Storbritannien 1976, och markerade starten på en epok där etiska överväganden blev centrala i kosmetikabranschen. Efter en framgångsrik expansion köptes företaget av det franska kosmetikajätten L’Oréal år 2006 för 652 miljoner pund.

Ägarskapet övergick senare till det brasilianska företaget Natura & Co i slutet av 2017. Trots dessa förändringar i ledarskapet, sålde Natura företaget till Aurelius Group i november 2023.

The Body Shop i Kringlan
Foto: Alexander Isa

Bara några månader efter det senaste ägarskiftet, i februari 2024, ansökte The Body Shop UK om konkurs, en situation som snabbt spred sig globalt. Den svenska marknaden drabbades hårt när The Body Shop Svenska AB gick i likvidation i april, vilket påverkade kedjans 33 butiker samt ytterligare ett 20-tal franchiseägare. Beslutet innebar en osäker framtid för många anställda och franchisetagare, men trots den dystra utvecklingen finns det ljusglimtar.

Enligt Svd har konkursförvaltaren indikerat att det finns intressenter för att köpa upp delar av konkursboet samt att det inletts diskussioner med potentiella köpare.

I Sverige förblir vissa butiker, inklusive den i Kringlan som drivs av franchisetagaren Lena Bergman, öppna och fortsätter att betjäna sina kunder och påverkas inte av kedjans krisande situation.

– Jag har drivit butiken i 27 år så jag är ganska så självgående. Det är viktigt att vi kan nå ut till kunderna och berätta att vi får vara kvar, att det finns en kontinuitet i leveransen av varorna, men också att det blir mer rörelse i stadskärnan och större kundtillströmning, säger franchisetagaren Lena Bergman, till LT.

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 maj 2024 20:30
Senast uppdaterad: 8 maj 2024 19:22

Flera dömda för mordet på 30-åring från Södertälje

IMG_1539

Foto: Polisen

Idag avslutades rättegången mot flera personer för mordet på en 30-åring från Södertälje i Flemingsberg. Två män döms för själva mordet, en för medhjälp till mord, och en fjärde frikänns helt.

I mars 2023 sköts en 30-årig man från Södertälje till döds i det som polisen och åklagare beskriver som en del av den intensiva konflikt mellan två falanger i Södertälje – Saltskog och Ronnafalangen.

Mordet som anses som en ren avrättning inträffade i en bostad i Flemingsberg där mannen sköts till döds med flera skott i båda kropp och huvud på nära håll.

Polisens fynd strax efter mordet på 30-åringen. I hinken låg kläder och en mobiltelefon dränka i kloring. Alla tre flaskorna var tomma på innehåll.
Foto: Polisen

Mordet beskrivs av polisen som en del av en längre serie våldsdåd som uppstått till följd av den eskalerade konflikten mellan falangerna i Södertälje sedan hösten 2022, där flera dödsskjutningar inträffade under en kort period. Enligt polisens uppgifter hade offret, som kort före mordet hade flyttat till Flemingsberg från Södertälje, en hotbild mot sig.

De fyra åtalade i fallet är kopplade till Saltskogsfalangen, medan den mördade mannen hade band till Ronnafalangen. Den mördade 30-åringen sköts till döds i sitt hem under natten, medan nära anhöriga, inklusive ett minderårigt barn, befann sig i bostaden.

Två dömd för mord
Den ena, en statslös man skriven i Södertälje och som var 17 år vid tillfället, döms till sju års fängelse. Eftersom lagen förbjuder tingsrätten från att döma ut ett livstidsstraff till minderåriga, tillämpas ungdomsrabatt. Mannen, som idag är 18 år, får därmed sitt straff reducerat.
Den andra, en 21-åring från Stockholm, döms till livstids fängelse.

”Tingsrätten anser att det är uppenbart att detta brott är att hänföra till den kategori av särskilt farliga, hänsynslösa och brutala ageranden som ska föranleda ett fängelsestraff på livstid.”, skriver tingsrätten i domen.

Domstolen fann att de två dömda inte hade något personligt agg mot offret, utan agerade på uppdrag av andra.

Mördarna fångades på film strax efter mordet.
Foto: Polisen

Två andra män, 21 och 25 år gamla och båda från Södertälje, stod också åtalade för inblandning i mordet.

Den 25-årige mannen misstänktes för att ha drivit på mordet, men frikändes på grund av bristande konkreta bevis trots DNA-spår på en kapsyl från platsen där mördarns kläder hittades. Tingsrätten noterade att det inte gick att konkretisera hans delaktighet, men att han rimligen borde ha varit medveten om planerna.

Den 21-årige mannen dömdes för medhjälp till mord efter att ha tillhandahållit bilen som användes vid mordet. Han ansågs dock inte ha varit involverad i planeringen eller i något annat direkt föregående moment och hade inte heller aktivt bidragit till att dölja brottet. Han döms till åtta års fängelse.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 maj 2024 19:21
Senast uppdaterad: 8 maj 2024 19:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors