SENASTE NYTT: Foodora inför leverans med Jetski till sjöss

Bild/Foto: Foodora

Tidigare skrev Telgenytt om att Fodoora ger sig på livsmedelsjättarna och satsar hårt på nya konceptet “Foodora Market”. Ett helt nytt koncept som erbjuder snabba hemleverans av dagligvaror och teknik.

Nu erbjuder Foodora boende i Stockholms skärgård att få snabba leveranser med vattenskotrar från bolagets egna matbutiker, skriver Foodora i ett pressmeddelande.

– Vi är inte först med att leverera dagligvaror på vatten, men vi är verkligen först med snabba hemleveranser, säger operativ chefen John Denbratt i pressmeddelandet.

Bild/Foto: Foodora

Leveranserna kommer att vara tillgängliga från och med den 19 till 22 augusti och kommer att ske i samarbete med bolaget SwePelago.

I pressmeddelandet meddelar Foodora att man även planerar att införa drönare som kommer att kunna leverera från egna matbutikerna.

Testet med vattenskotrar kommer att införas i Stockholms skärgård kommande helg. Därefter utvärderas och implementeras leveransmetoden under alla säsonger.

– Att vi valt vattenskotrar är för att de snabbt kan ta sig till kunden med varor, beställer kunder flera matkassar så finns ribbåtar tillhands, säger John Denbratt.

Foodora satsar stort – Ger sig på livsmedelsjättar