Dardan Gashi från Södertälje gör succé bland svenska eliten

För några år sedan var Dardan Gashi ett okänt namn i Stockholm, men på hemmaplan i Södertälje var Dardan den man gick till för att få en perfekt make-up.

– Målet med mitt arbete är att varje kvinna ska känna sig vacker i sig själv och se det vackra jag framhäver. Det har aldrig varit personliga komplimanger jag varit ute efter, mitt fokus har alltid varit den jag sminkat säger Dardan till Telgenytt.

Nu har hans fingerfärdighet spridit sig utanför Södertäljes gränser och idag är han anlitad av bland annat Sveriges största influensers.

Dardan Gashi kom till Sverige som 19-åring.

Backar man bandet lite hamnar vi i Kosovo och möter en ung 19-åring Dardan som är på väg till Sverige med drömmen om att bli make-up artist.

Väl i Sverige slösade Dardan inte någon tid och börjar studera omgående, men 6 år senare flyttade han tillbaka till Kosov en kort period.

– När jag kom till Sverige började jag plugga konst och mitt intresse för make-up växte för varje dag. Det resulterade i att jag 2015 flyttade tillbaka till Kosovo för att studera hos Dafine Neziri, en av världens bästa make-up artister enligt min mening, säger Dardan Gashi till Telgenytt.

Angelica Blick har sminkat sig hos Dardan Gashi. Bild Privat

I Kosovo utbildades Dardan i 7 veckor och efter utbildningen började han jobba som både make-up artist och make-up lärare. I Kosovo gick det snabbt fram för Dardan som skrev kontrakt med olika filmbolag för att sminka allt från Tv-profiler och filmstjärnor, men det var inte där han ville bygga sin kundkrets.

Av den anledningen valde han att flytta tillbaka till Sverige och bosatte sig i Stockholm efter ett år i hemlandet Kosovo, men en oro hängde i luften.

Nermin, en av Sveriges största modeller. Även hon har blivit sminkad av Dardan Gashi. Bild: Privat

– Jag var väldigt orolig för att lämna det trygga jag började bygga upp i Kosovo. Jag var rädd för att misslyckas hemma i Sverige, men till min förvåning så gick det bättre än förväntat. Vänner och bekanta stöttade mig så himla mycket i mitt arbete och jag fick en sådan enorm hjälp från kollegor i samma bransch. Det är jag så tacksam över, berättar Dardan.

Väl i Sverige började Dardan jobba på Kicks och Åhlens i Stockholm samtidigt som han fokuserade på att utveckla sin touch och göra sig ett namn. Han la ner all energi till att utvecklas till den framgångsrika make-up artist han är idag.

– Utvecklingen kom naturligt. Vänner och kollegor började fråga om jag kunde ställa upp till privata evenemang och därifrån fortsatte det och idag har jag sminkat alla möjliga fantastiska influensers.

Dardan har även sminkat miss Kosovo, Blerta Veseli. Foto: Privat
Tova Aronson som varit med i Robinson är en av flera som Dardan sminkat. Bild: Privat