Svenska basketlandslaget i Södertälje “Legat på läger i Täljehallen”

Svenska damlandslaget och SBBKs Alexander Lindqvist. Foto Privat/Anna Forsström

Under veckan har det varit flera Södertäljebor som lagt märke till att flera blåa-gula spelare vistatas i Södertälje.

Telgenytt har varit i kontrakt med Alexander Wikner, barn- och ungdomssportchef i SBBK, som berättar att svenska landslaget är i Södertälje på träningsläger för bland annat U15 och U18.

Alexander Wikner barn- och ungdomssportchef i SBBK. Foto: Alex Ataseven

– Under sommaren har alla landslag legat på läger i Täljehallen. Svenska landslagen, ungdom och senior, förlägger sedan ett antal år tillbaka en stor del av sin landslagsveksamhet i Södertälje, säger Alexander Wikner till Telgenytt.

Även herrlandslaget samlades i Täljehallen på grund av VM-förkvalet som spelas mellan 12-19 augusti i Portugal. 17 spelare kallades till träningslägret i Södertälje som inleddes 2 augusti.

– Nu är herrarna redan utomlands för sista förberedelserna, dock ligger andra landslag på läger i hallen, säger Alexander Wikner.

Svenska damlandslaget på Stora Torget i Södertälje. Foto: Privat

Här hade herrlandslaget en veckas läger innan laget åkte ner till Portugal för att inleda VM-kvalet för Basket-VM som spelas 2023 och med sig i truppen hade landslaget spelare från bland annat SBBK.

– Nuvarande SBBK-spelaren Alexander Lindqvist är med och tidigare SBBK fostrade spelaren Tobias Borg. Nick Spires, fostrad i SBBK, skulle också varit med landslaget men han tackade nej, säger Alexander.

Läs även – Alexander Wikner och projektet Mötesplatsen Södertälje

Alexander Lindqvist från SBBK med i svenska basketlandslaget. Foto: Anna Forsström
Svenska damlandslaget i Södertälje. Foto: Privat