Jesper Melander – Anordnade första svenska mästerskapet i Age of Sigmar

Initiativtagaren Jesper Melander startade tidigare iår AW Event i Järna där många uppskattat hans nya verksamhet. Här har han lyckats samlas vänner och bekanta för att umgås och spela i en härlig miljö och nyligen anordnade Jesper första svenska mästerskapet i Age of Sigmar i Järna

Warhammer Age of Sigmar är ett figurspel från företaget Games Workshop där man samlar, bygger och målar armeèr ifrån Warhammer världen. En fantasy värld inte allt för olikt sagan om ringen och enkel att förstå sig på.

– Man är aldrig för gammal för att leka med plastleksaker och använda fantasin. Själva hobby aspekten kan vara väldigt rogivande med målandet och byggandet av figurerna, säger Jesper Melander till Telgenytt.

SM finalen hölls för först gången i Järna helgen 7-8 augusti. Där deltog 14 finalister som möttes i flera tuffa matcher, men tillslut blev det Malmöbon Liara Pamnell som tog hem SM-Guldet.

Liara Pamnell från Malmö tog hem SM-Guldet.

Hur har responsen varit efter att du startat verksamheten?

Den har varit fin och stöttande. De flesta av oss som spelar är runt 30 års åldern och många av oss har blivit mer än spelkompisar och vi har blivit riktigt goda vänner. Vilket inte är det enklaste att skaffa sig på äldre dagar, säger Jesper till Telgenytt.

Vad var det som fick dig att starta företaget?

Det var mitt egna brinnande intresse för spelet som fick mig att starta företaget, avslutar Jesper Melander.

Initiativtagaren Jesper Melander