Holmfastvägen asfalteras om – Se missen under arbetet

I söndags skrev Telgenytt om att Holmfastvägen skulle stängas av i samband med vägarbete som pågår mellan 9 till 13 augusti. Vägen asfalteras om och därför har Södertälje kommun stängt av vägen för all trafik.

Gata får ny asfalt – Vägen stängs av i fyra dagar

Men under onsdagen fick flera bilister uppleva en märklig situation. Företaget som asfalterar om gjorde nämligen en liten miss.

Flera bilister körde ner på den halvklara vägen och tvingades vända om. Foto Curth Jacobsson

Företaget har under arbetet stängt av vägen för trafik vid Dalparkens korsningen och under dagarna har man lämnat en passage vid korsningen vid Täppgatan för att kunna åka in i området med egna fordon.

Men efter dagens slut har företaget missat att spärra av vägen och stänga av passagen. Misstaget förvirrade flera bilister som körde ner på den halvklara vägen och möttes av en vägspärr längre ner, vid Dalparkens korsning.

Det orsakade förvirring och trafikstockning bland bilister som tvingades att vända om. En som uppmärksammade detta var Curth Jacobsson som såg allt från sin lägenhet.

– Entreprenörer kom tillbaka och jobbade med trottoaren, men sen lämnade de utan avspärrningar igen, säger Curth Jacobsson som bor i området till Telgenytt.

Avspärrade korsningen vid Dalparken. Arbetet som pågår på Holmfastvägen beräknas vara klar 13 augusti.