Brittisk forward till SBBKs damlag

Foto: FIBA

SBBKs damlag förstärker truppen, värvar den 182 centimeter långa forwarden Janice Monakana.

Janice Monakana värvades från Sevenoaks Suns i den brittiska högstaligan (WBBL). 26- åringen Janice har bland annat gått på college vid University of Toledo, Ohio och representerat det engelska landslaget.

– Janice är en brittisk landslagsspelare som har sina styrkor i offensiven. Jag har coachat mot henne i tre säsonger och vet vilka problem hon kan skapa med sin kraft och teknik, säger coachen Jesper Sundberg i ett pressmeddelande.

Janice Monakana. Foto: WBBL

Janice Monakana är en spelare som Jesper Sundin känner till väl sendan tidigare. När Monakana spelade i brittiska serien WBBL coachade Jesper Sundberg nämligen konkurrenterna Leicester Riders i tre senaste säsonger.

– Hon kommer kunna skapa övertag åt andra samt vara en effektiv avslutare när övertaget redan finns, berättar Sundberg om nyförvärvet.

Lina Agnemar – Skribent, SBBK