Pigge tackade campinggästerna på Farstanäs en sista gång

Pigge Werkelin och Liberalernas Metin Hawso

Under tisdagen bjöd Pigge Werkelin campinggästerna på grill och middag för att tacka för sin tid. Han har in i det sista hoppats på att långliggarna skulle få vara kvar, men så blev det inte.

Efter ett brev från Länsstyrelsen i maj tvingades Pigge meddela sina campinggästerna att de inte fick vara kvar på grund av att campingen ligger på ett naturreservat.

Mycket kritik har riktats mot Södertälje kommun som endast följt Länsstyrelsens beslut.

Arrendatorn har den 21 maj 2021 fått ett beslut från Länsstyrelsen om att ta bort alla husvagnar, husbilar och tält som har stått uppställda mer än 25 dagar samt tillhörande anläggningar i anslutning till dessa.

Alla på campingen ska vara borta den15 september.

– Nuvarande arrendator har ett avtal med Södertälje kommun om att lämna campingen i förtid. Detta avtal undertecknades i mars 2020, vilket innebär att det har funnits gott om tid för arrendatorn att meddela sina gäster, har Ewert Sjöstrand huvudprojektledare på samhällsbyggnadskontoret tidigare berättat för Telgenytt.

Beslutet om att alla långliggare tvingats flytta ut kommer från Länsstyrelsen som har beslutat om Farstanäs framtid. I beslutet framgår det även att man endast få campa i max 25 dagar kommande säsong.

Farstanäs Camping. Foto: Destination Södertälje

– Att de får lämna campingen med så kort varsel utan bra framförhållning är dåligt och slarvigt hanterat. Det skadar Södertäljes varumärke, säger Metin Hawso Liberalernas gruppledare till Telgenytt.

Efter 10 år som arrendator för Farstanäs camping tvingades Pigge Werekling informera att campingen på Farstanäs stänger den 31 augusti och att alla långliggare ska ha lämnat platsen den 15 september.