Ingen Södertäljefestival i år – Men Färg på Stan gör Succé

Erik Hanzon projekt- och kommunikationsansvarig på Södertälje City.

Södertäljefestivalen ställs in ännu ett år. Beslutet togs av Södertälje Citys styrelse tidigare i år på grund av den rådande pandemin.

– Vi inte haft möjlighet att göra festivalen i år på grund av pandemin, säger Erik Hanzon projekt- och kommunikationsansvarig på Södertälje City.

Att anordna en festival är inget som görs över en natt. En festival som besöks av tusentals människor kräver lång och noggrann planering och pågrund av det osäkra läget valde Södertälje City tidigare i år att meddela att Södertäljefestivalen 2021 ställs in.

Maren 2015

– Det är inget roligt beslut att ta förstås, festivalen uppskattas av många. Det är dock en stor apparat som kräver mycket förarbete och planering, säger Erik Hanzon till Telgenytt.

Södertälje City – Södertäljefestivalen vilar i år

Här har ledningen istället valt att satsat på bland annat “Färg på Stan” och använt stadskärnan som arena för värdefulla aktiviteter som exempelvis ljuspromenaden i centrum, dekorera på oväntade sätt, bjuda in olika konstnärer och göra färgglada och spännande inslag i centrum.

Ambitionen är att ta fram något som aldrig gjorts tidigare i Södertälje.

– Vi vill sätta extra färg på stan – och samtidigt lyfta det fina som redan finns. Genom att dekorera på oväntade sätt, bjuda in olika konstnärer och göra allt lätt att hitta på hemsidan välkomnar vi dig till nya färgglada och spännande inslag i centrum, sa Lena Raattamaa marknadsansvarig på Södertälje City i ett pressmeddelande i juni.

Färg på Stan är en slags gratis utställning under sommaren (jun-aug) som Södertäljebor kan besöka helt på egna villkor. Ett exemplet på en utställning år Kringelpandan som Södertälje City placerade vid Marenplan tidigt under sommaren.

Erik Hanzon projekt- och kommunikationsansvarig på Södertälje City.

– Kringelpandan har blivit kärleksbombad av mängder av barn och det har varit jätteroligt att se. Vi har haft ganska mycket besökare i centrum under sommaren och vi har velat göra det så roligt som möjligt att vara här trots läget med restriktioner, säger Erik Hanzon.

Foto/Bild Södertälje City, Daniel Zalewski

– Nu börjar allt tack och lov se bättre ut, och vi är öppna för möjligheten att anordna några enklare men ändå roliga evenemang i centrum. Vi har inget klart ännu men om vi hittar något som känns rätt så hoppas vi kunna presentera det i centrum inom kort, avslutat Erik Hanzon på Södertälje City.