Amerikansk guard klar för SBBK

Amerikanaren Galin Smith som SBBK värvade i slutet på juli får sällskap av nya förvärvet, landsmannen Nick Griffin.

– Nick kom in relativt sent i bilden. Vi hade velat göra klart med en del andra pusselbitar innan vi började leta efter den positionen och då föll valet på Nick Griffin, säger coachen Ludwig Degernäs i ett pressmeddelande.

SBBK satsar stort – Värvar amerikansk center

SBBK gjorde idag klart med den 26-årige guarden Nick Griffin, som kommer till Sverige den 22 augusti meddelar SBBK.

Nick Griffin. Bild: Privat

SBBK förlängde tidigare med viktiga spelare som Dino Pita, Lazar Radosavljevic, Anton Gaddefors och värvade amerikanaren Galin Smith. I ett pressmeddelande idag presenterade SBBK sitt senaste förvärv inför kommande säsong, 26-årige guarden Nick Griffin.

–  De samtalen jag haft med honom och coacher i hans omgivning har sagt väldigt bra saker om hans karaktär. Han är verkligen hungrig på att komma hit och det var nog det som det föll på, att han verkligen ville komma hit och verkligen ge allt, det är fina vibbar där säger coachen Ludwig Degernäs.

Nick Griffin. Bild: Privat

– Sen så ska det vara en bra skytt som kan skjuta utifrån golvet och en bra försvarsspelare. Det är en kvalitativ en-mot-en-försvarare och en bra skytt. Han är position 2/1, alltså point guard-position. Han har en scorermentalitet, så det är ännu ett hot vi får in i gruppen. Förra året så spelade han inte, han var två år innan dess på Cypern och spelade, säger coachen Degernäs.

SBBK: “Guldhjälten är tillbaka”

Klara spelare inför kommande säsong:

Nick Griffin, Alexander Lindqvist, Urus Cigoja, Galin Smith. Anton Gaddefors, Dino Pita, Lazar Radosavljevic, Martin Palmblad och William Kermoury

Fakta: Lina Agnemar – Skribent SBBK