Här berättar ungdomarna om vaccinet “Jag kommer ta vaccinet “

I juni beslutade Folkhälsomyndigheten att ungdomar födda 2005 eller tidigare ska erbjudas vaccin.

Vaccinet, bland annat Pfizer, är godkänt ned till 12 år och kommer erbjudas till 16-17 åringar med start i augusti. Samtidigt meddelade FHM att det inte finns anledning att tro att det skulle kunna orsaka allvarliga biverkningar för ungdomar.

Läs även: Grönt ljus – Vaccination för ungdomar startar i augusti

Telgenytt ställde sig frågan: Hur många av Södertäljes ungdomar kommer att ta vaccinet? Vi frågade några för att få svar.

Olivia Jervfors 17 år.

-Ja, jag ska boka för att ta vaccinet. Varför jag kommer ta den är bland annat för kunna resa och kunna gå ut till stan utan att tänka på konsekvenserna, säger Oliva Jervfors till Telgenytt.

Samuel Hanni 17 år

– Jag kommer inte ta vaccinet för att jag känner inte att jag behöver det. Pappa är i riskgruppen har tagit vaccinet, säger Samuel Hanni.

Elin Brolin 22 år.

– Jag har tagit första dosen och det har jag gjort för att jag vill skydda mina äldre som är i riskgruppen. Nästan hela min släkt har tagit vaccinet, berättar Elin Brolin.

Gabriel Yacoub 17 år

– Mina föräldrar är i riskgruppen och tagit vaccinet, men jag har inte tagit den än. Jag har hört dåligt om den, förhoppningsvis kommer jag att ta den när den har förbättrats, berättar Gabriel Yacoub.

Reporter: Marcus Barsa

En tanke om “Här berättar ungdomarna om vaccinet “Jag kommer ta vaccinet “

  1. Pingback: Idag öppnade vaccinbokningen för 16-17 åringar “Hög vaccinationsvilja” – Telgenytt

Comments are closed.