JUST NU: Körskolans stulna bil återfunnen – Stals mitt på ljusa dagen

I måndags, den 2 augusti, klev en okänd gärningsman in i trafikskolan och stal nycklarna till en av deras bilar, helt obemärkt.

– Vi satt inne i fikarummet när stölden skedde och ringde polisen så fort vi upptäckte att en bil saknades. Det här måste vara någon som känner till våra rutiner, säger Jony Kaumi utbildningschefen på CK Trafikskola.

Bilen som stals i måndags är återfunnen.

Trafikskolan har som rutin att låsa in nycklarna, men denna dag låg nycklarna framme vid disken inför dagens körlektioner när gärningsmannen smög in och stal nycklarna till en vit Volkswagen Polo med röd text på loggan.

Trafikskolan anmälde stölden tidigt på måndagsmorgonen och redan på eftermiddagen iakttogs bilen köra från Tysslinge mot Södertälje.

Jony Kaumi utbildningschefen på CK Trafikskola.

En kvinna hade upptäckt trafikskolans bil köra väldigt vårdslöst, helt ovetande om att det var en stulen bil hon iakttagit. Även dagen efter upptäcktes bilen utanför trafikskolans egna lokaler och vid båda tillfällen kopplades polisen in men gärningsmannen lyckades komma undan.

– Jag såg honom åka förbi vår lokal tidigt på morgonen i tisdags. Då hade han svart keps på, såg lite smal ut och hade handen för ansiktet. Han vet nog att vi känner igen honom, säger Jony till Telgenytt.

På den här vägen fick Jony Kaumi syn på bilen tisdag morgon

Vid 13-tiden på torsdagen ringde Aimo Park CK trafikskola och berättade att bilen som stals stod felparkerad på en privat parkeringsplats i ett bostadsområde vid Astra Zeneca.

– Jag hade en extranyckel så vi åkte dit och hämtade hem bilen och vi har även informerat polisen om att vi har bilen nu, berättar Jony Kaumi.

CK Trafikskola