Södertälje Simsällskaps lyckade satsning – Swimrun på Eklundsnäs

Från vänster Olivia Kristiansson, Julia Boman, Elton Söderberg, Malte Söderberg, Venessa Wallden, Sara Pölkki.

Södertälje Simsällskap har förvandlat Eklundsnäsbadet till en fantastik plats för barn och vuxna i alla åldrar. Här anordnar Simsällskapet simträning för barn, vattenpolo, Swimrun och mycket mer.

– Alla åldrar får vara med och delta, både vuxna och barn. Så länge de har vatten vana och kan vara ute på djupt vatten, säger Emma Wallden, simtränare för Södertälje Simsällskap.

Här lär Simsällskapet ut gratis träning för barn

Simtränarna Emma Wallden och Andreas Jonerholm

En lyckad satsning mellan Södertälje kommun och Södertälje simsällskap.

Den annars händelselösa platsen har omvandlats till en plats där både vuxna och barn kan roa sig. Simträning för barn fram till vecka 32, vattenpolo, som hålls av Malte Söderberg, mån-fre mellan klockan 11.00-12.00 och 13.00-14.00 och en Swimrunbana på 1.3 kilometer. En otrolig härlig plats att vara på.

– Vattenpolo hålls av Malte Söderberg och körs måndag till fredag mellan klockan 11.00-12.00 och 13.00-14.00. Barn och vuxna i alla åldrar får vara med och delta, alla är Välkomna säger Emma Wallden.

Malte Söderberg håller i vattenpolon.

Swimrun är en sport där deltagarna växlar mellan simning och löpning utan att stanna. Skorna behålls på under simsträckorna.

I onsdags fick Telgenytt närvara när simsällskapet riggade upp en Swimrunbana på 1,3 kilometer. En bana där deltagarna springer 700 meter, simmar 200 meter och avslutar med att springa 400 meter in i mål.

Det syns på långa vägar att personalen från Simsällskapet är rutinerade, professionella och inger en trygghet när barn och ungdomar befinner sig på Eklundsnäs.

Annika Jonerholm