Södertälje flaggar för allas lika värde “Stolthet och mångfald”

Idag, måndag 2 augusti, inleddes Stockholm Pride och pågår fram till 8 augusti.

Regnbågsflaggan är en stark symbol för Pride- och HBTQIA+ rörelse.

– Flaggan står för stolthet och mångfald för homosexuella, bisexuella transpersoner, personer med queer uttryck och identiteter och asexuella personer, samt för respekt för medmänniskor och tolerans, skriver Södertälje kommun på sin hemsida.

Utanför Södertälje stadshus

Många av de vanliga utomhusaktiviteterna är fortfarande inställda precis som förra året, men skillnaden i år är att festivalen kan upplevas på plats men i mindre skala i enlighet med aktuella smittskyddsrestriktioner informerar Region Stockholm.

I Södertälje har man hissat flagorna på en rad olika platser. Bland annat hos Södertälje och Nykvarns kommun, polisen och Astra Zeneca. Region Stockholm flaggar även på Nobina och SL samt utanför sjukhus och landstingshuset.

Utanför polishuset i Södertälje

– I Södertälje är det första gången vi flaggar med Prideflagga. På andra håll inom Astra Zeneca har vi gjort det tidigare, exempelvis i Göteborg, säger Christina Malmberg Hägerstrand, pressansvarig på Astra Zeneca till lt.

En tanke om “Södertälje flaggar för allas lika värde “Stolthet och mångfald”

  1. Pingback: Insändare: Till Telge Bostäder – Telgenytt

Comments are closed.