Julias Varlis hund bets ihjäl på hunddagis “Min hund ska vara den sista som dör på det här sättet.

Det var torsdagen den 22 juli som Julia Varli lämnade sin lilla hund Kenzo på hunddagiset i Södertälje precis som vanligt. Det som avviker denna dag är att Kenzo lämnas på ett annat dagis då hans ordinarie har sommarstängt.

Ett par timmar senare dödförklarades Julias lilla pomeranianhane på djursjukhuset i Moraberg.

Julia Varlis hund Kenzo. Foto: Privat

– Jag var på jobbet när jag fick samtalet från dagisläraren. Hon ringer och berättar att Kenzo har blivit biten av en större hund och ligger i badkaret. Min första tanke var att Kenzo blivit biten i benet, i magen eller fått rivsår, inte mer än så, berättar Julia Varli till Telgenytt.

Julia skyndade sig till hunddagiset och där möttes hon av en blöt och svårt sargad Kenzo. Varför Kenzo legat i ett badkaret är fortfarande oklart för Julia, men när hon kommer fram lägger dagisläraren Kenzo i bilen, helt blöt och okontaktbar.

– Han var blöt som att jag precis duschat honom. Jag åkte direkt till veterinären och på djursjukhuset i Moraberg tog det bara några minuter för läkaren att informera att han inte klarade sig, berättar Julia.

Pomeranianhanen Kenzo. Foto: Privat

Enligt veterinären hade Kenzo fått ett kraftigt bett i halsen som gick igenom luftstrupen. Hur många bett Kenzo fått kunde inte veterinären svara på, men en teori var att den andra hunden tog tag i Kenzo och skakade om honom som en liten leksak.

Efter dödsbeskedet uppmanade veterinären Julia att anmäla händelsen till polisen. Men när Julia ringer tillbaka till hunddagiset vägrade dagiset att berätta vilken hund som bet Kenzo och vem ägaren till hunden är. Det enda som framkom var att ägarna till den andra hunden var på semester, mer information än så fick Julia Varli aldrig ut.

Det var inte förrän Julias pappa la upp ett inlägg på en hundgrupp på Facebook som påtryckningarna blev för starka för hunddagiset att stå emot.

Kenzo bets till döds den 22 juli. Foto: Privat

– Där gick det helt loss i kommentarsfältet. 590 kommentarer och över 30 delningar. Många reagerade väldigt kraftigt på dagisets hantering av situationen. Flera ringde även in till hunddagiset och krävde att de skulle lämna ut hundägarens nummer, berättar Julia.

Det skulle ta en hel vecka efter händelsen innan Julia Varli fick upprättelse.

Efter starka påtryckningarna från allmänheten skickade dagiset hundägarens nummer och betalde även för veterinärskostnaderna, något som dagiset tidigare vägrat betala.

Nu ska Kenzo få sin rättvisa. Julia Varli har polisanmält händelsen och en anmälan om brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter har upprättats.

– Jag la över ansvaret på hunddagiset, någon som kan hundar. Min hund ska vara den sista som dör på det här sättet, säger Julia Varli till Telgenytt.

Kenzo. Foto: Privat

En tanke om “Julias Varlis hund bets ihjäl på hunddagis “Min hund ska vara den sista som dör på det här sättet.

  1. Pingback: Nya avslöjanden: Hunddagiset hade inte tillstånd att bedriva verksamhet – Telgenytt

Comments are closed.