SENASTE NYTT: SSK förvärvar tre nya spelare och förlänger med två

Simon Norberg, Alexander Anderberg, Villiam Haag. Foto: Södertälje Sportklubb

Idag, 1 augusti, offentliggjordes SSK tre nya förvärv och förlängningen av två befintliga spelare.

SSK förvärvar offensiva 27-åringen Villiam Haag som spelade med Almtuna och Modo förra säsongen. Villiam Haag spelade förra säsongen 54 matcher och stod för 22 poäng.

– Villiam är en spännande spelare. I honom får vi en högerfattad forward som kan spela i alla kedjor. Han är rejäl och spelar klart situationer på isen. Har en mogen och ansvarfull spelstil, säger sportchefen Mikael Samuelsson i dagens pressmeddelande.

SSK förlänger med Erik Ullman Foto: Södertälje Sportklubb

Det andra förvärvet som offentliggjordes idag är Alexander Anderberg som spelade hos konkurrenterna Västervik förra säsongen.

Den defensiva Alexander Anderberg som ansluter till Södertälje skriver på för en säsong.

– Det är en storväxt högerfattad back som har mycket hockey i sig. Han ser isen bra och följer gärna med upp i anfallen, säger sportchefen Mikael Samuelsson i pressmeddelande.

Tredje förvärvet är 25-åriga centern Simon Norberg som lämnar Tingsryd efter tre säsonger för att ansluta sig till Södertälje Sportklubb.

– Vi ser Simon som en två-vägscenter som är rejäl i sin spelstil och väldigt jobbig att möta ute på isen. Han har en stark åkning och även han är ansvarsfull i sin spelstil, något vi sätter stort värde i, säger sportchefen Mikael Samuelsson.

SSK förlänger med Rasmus Kahilainen. Foto: Södertälje Sportklubb

I dagens pressmeddelandet berättar man att man förlänger men Erik Ullman och Rasmus Kahilainen.

21-åringen Rasmus förlänger förlänger kontraktet ytterligare två säsonger och även backen Ullman skriver på för ytterligare två säsonger.