22-åriga fastighetsmäklaren Valencia Can “Stark efterfrågan”

Redan vid 22-års ålder har Valencia Can från Pershagen hunnit utbilda sig till både fastighetsmäklare och ekonom. Hon har även hunnit arbeta på två stora mäklarkedjor.

Hon började studera till fastighetsmäklare år 2017 direkt efter studenten och valde att studera det 3 åriga Fastighetsmäklarprogrammet i Högskolan i Gävle.

– För att studera till fastighetsmäklare krävs det att du läser dem två första åren i programmet, men jag valde även att läsa till det tredje året för att få en kandidatexamen i ekonomi, detta för att bredda mina kunskaper ytterligare, berättar Valencia Can för Telgenytt.

Efter att ha arbetat på hemmaplan, valde Valencia att bredda vingarna och utforska ny mark i Stockholm. Idag arbetar hon på Fastighetsbyrån Hägersten/Liljeholmen, ett mål som hon redan i unga dar satte upp.

Trots en ny marknad och ett nytt kontor har det inte hindrat Valencia från att arbeta helhjärtat. Hon har haft en rivstart där många timmar och sena kvällar ligger bakom dem fantastiska prestationerna.

– Jag visste väldigt tidigt att jag ville uppnå betydligt mycket mer och har alltid haft väldigt höga mål och ambitioner, därav valde jag att arbeta och specialisera mig i det området jag är verksam i idag, berättar Valencia.

Hur ser du på bostadsmarknaden? 

– Det har varit ett turbulent år på bostadsmarknaden över hela landet. Allt färre kan vara med och konkurrera med dessa stigande bostadspriser, speciellt på de större objekten. Samtidigt väntar andra på en nedåtgående bostadsmarknad och därav känner att det är bättre att avvakta med att köpa nytt boende i dagsläget, berättar Valencia.

Ser du en nedåtgående bostadsmarknad?

– Personligen tror jag inte att vi kommer att få se en nedåtgående bostadsmarknad, varken i Södertälje eller i Stockholm. Speciellt inte med dagens extremt låga räntor och en stark underliggande efterfrågan på bostäder. Däremot tror jag på att bostadsmarknaden kommer bromsa in en aning, avslutar Valencia.

Fastighetsbyrån Hägersten/Liljeholmen – Valencia Can