SBBK växlar upp – Värvar serben Uros Cigoja

Urus Cigoja Bild: SBBK

SBBK värvar serben Urus Cigoja som spelat med bland annat Serbiska Röda Stjärnan som ung. Efter det blev det flytt till Sverige med sin familj och här blev det spel med bland annat AIK, Hammarby och Alvik Basket.

– Det känns väldigt bra att vara klar för SBBK, det är ett naturligt nästa steg i min basketkarriär. Jag kommer bidra med 100% på varje träning och match och jag vill visa att jag är redo att spela på en hög nivå. SBBK är Sveriges bästa klubb och jag tror den här truppen kommer kunna vinna SM-guld, säger Uros Cigoja i ett pressmeddelande

SBBK har inte legat på latsidan, i juli månad har man förlängt med flera spelare samt värvat nytt.

Södertäljesonen Dino Pito förlängde med SBBK i början på juli. Foto: Sportsphoto.wiki

Lagkaptenen Martin Pahlmblad var först ut med att förlänga sitt kontrakt och han skrev på ett kontrakt på 1+1 år. Sedan skrev SBBK på ytterligare en säsong med Serben Lazar Radosavljevic, Södertäljeprofilen Dino Pita och Anton Gaddefors.

Södertäljeprofilen Dino Pita förlänger med SBBK “Vi ska fightas om guldet”

Värvningen av 23-åringen Uros Cigoja, som närmast kommer från klubben Martos i Spanien, kommer bara en vecka efter att man värvat amerikanaren Galin Smith från collage i NCAA. Det är tydliga tecken, SBBK satsar stort inför kommande säsong och SBBK coach är nöjd med väringen.

Urus Cigoja Bild: SBBK

– Det är en hungrig kille som kommer vara redo att fightas för minuter och komma in i laget med mycket energi, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs i pressmeddelandet.