Region Stockholm ökar takten – Dos två inom fyra veckor

Magnus Thyberg Foto: Region Stockholm

Från och med idag, torsdag 29 juli, kommer fler att kunna boka sin andra dos vaccin snabbare. Region Stockholm minskar tiden mellan dos 1 och 2 och informerar att andra dosen kan erbjudas redan efter fyra veckor.

– Vi har gott om vaccin men också ett nytt läge med deltavariantens spridning. Att ge fler möjligheter att få dos 2 tidigare ligger helt i linje med vårt mål: att använda tillgängligt vaccin på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt vid varje tidpunkt, säger Magnus Thyberg i ett pressmeddelande.

Allt sker automatiskt, den som bokat via appen Alltid öppet och fått dos 1 erbjuds dos 2 när det är dags. På hemsidan informeras det att den so fått dos 1 inte behöver göra något. Utan det viktigaste är att gå in och boka tiden direkt när ett SMS inkommit.

Detta är en åtgärd från Region Stockholm för att ge fler personer möjligheten till att bli fullvaccinerade snabbare. Extra angeläget är det nu när smittspridningen domineras av deltavarianten som fortsätter att öka vecka för vecka i länet enligt pressmeddelandet.

Smittan ökar i Stockholm för femte veckan i rad