Södertäljeledaren dömd i ännu ett mål

Bild: Sveriges domstolar

I början på juli kom domen mot den person som polisen anser som ledare för Södertäljenätverket.

Efter att fransk polis lyckades knäcka krypterade Encrocattar kunde svenska polisen ta sig in och läsa konversationer som ledde till att man och lyckades gripa flera högt uppsatta inom den kriminella världen.

29 åringen som polisen pekar ut som ledare för nätverket i Södertälje blev dömd den 5 juli till 5 år och två månaders fängelse, plus 4 år från ett kvarstående straff där han 2018 blev villkorlig frigiven.

Södertäljeledare dömda till långa fängelsestraff

Bild: Sveriges domstolar

Idag dömde Uppsala tingsrätt ledaren till förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och sex månaders fängelse.

Enligt domen ska han ha levererat en sprängkapsel som används för att utlösa en explosion. Den ska ha levererats till kriminella i Uppsala som enligt polisen ska ha riktats för att användas mot polisen i Uppsala.

Jack Melkemichel ”Liten delseger” – Ledarens advokat efter domen