Assyriska FF signar 20-årige Hugo Rödlund “Väldigt glad”

Bild: Assyriska FF

Idag offentliggjorde Assyriska FF att man förvärvar 20-årigen Hugo Rödlund från Eskilstuna.

Han lämnar IFK Eskilstuna för spel i Södertäljelaget Assyriska FF och den lovande mittfältaren från Västerås har bland annat spelat i klubbarna IFK Eskilstuna och Västerås SK. Där har spelat i både division två och Ettan Norra.

– Jag började med IFK Eskilstuna där jag kommer från senast, jag hade en väldigt bra period där. Klubben trodde på mig och jag hade en väldigt härlig relation med varenda spelare i laget, säger han till Assyriska FF.

20-åringen har även tidigare tränat med den portugisiska storklubben SC Braga och holländska klubben Roda JC. Utomlands fick han möta lag från tredje divisionen med U-19 och menar att miljön där skilde sig markant från spelet hemma i Sverige.

– Där andas man fotboll och det är lite på liv eller död när man tränar. Dock valde jag att åka hem och läsa klart skolan i Sverige, säger Hugo till Assyriska FF

Att det slutade med att han skrev på Assyriska var inte helt oväntat enligt 20 åringen som säger att han och klubben hade kontakt redan förra året. Men det var efter att han mötte United på bortaplan som kontakten tog fart på allvar.

– Någon scout kollade på mig när vi mötte Arameiska och efter det har det tagit fart. Jag är väldigt glad att det blivit så, säger Rödlund till lt.

Assyriskas nya tränare “Här finns ingen tid för semester”