Södertäljeprofilen Dino Pita förlänger med SBBK “Vi ska fightas om guldet”

Dino Pita, som fyller 33 år i år, har spelat med SBBK sedan han var sju år och håller klubben varmt om hjärtat. Nu förlänger han ytterligare ett år med moderklubben.

– Med Dinos rutin och vinnarskalle får vi behålla en spelare som kommer göra allt för att vinna matcher för SBBK, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs på SBBKs hemsida

Han har vid ett flertal tillfällen lämnat SBBK för spel utomlands i Belgien, Polen, Rumänien och Litauen. I Sverige har det dock alltid varit SBBK som gällt, skriver SBBK på hemsidan

Dino Pita i Levice i Slovakien.

När Telgenytt kontaktar Dino Pita för att vet mer kring kommande säsong är han positivt inställd för ännu en säsong med SBBK.

Du har precis förlängt för en elfte säsong med SBBK, hur känns det?

Det känns väldigt bra att förlängt med min moderklubb i ytterligare ett år. Har enbart spelat i SBBK i Sverige och jag är glad att spela i en klubb med den rika historien samt att de alltid har ambitioner att vinna, berättar Dina Pita för Telgenytt.

Dino Pita i landslaget 2017

Du har skrivit på för ett år till, finns det planer spel utomlands efter det ?

Just i dagsläget så finns det inte några planer på att spela utomlands igen. Jag har min familj här och det känns tryggt att vara hemma. 

Ni kom tvåa förra säsongen efter Norrköping, vad är målet inför denna säsong ?

Känslan efter finalenförlusten var inte så bra och vi var besvikna att vi inte kom upp i nivå som vi visade hela säsongen. Ambitionen är att gå för guldet och jag är säker på att vi kommer vara ett av lagen som fightas om de.

Nu har flera restriktioner släppts. Hur var det att spela inför tomma läktare under större delen tidigare säsong? Saknade ni publiken ?

Skönt att det har släppt och jag hoppas att det inte kommer några nya restriktioner till höst/vinter. Det kändes märkligt i början att spela för tomma läktare. Man får ju alltid den lilla extra kicken av publiken vare sig man spelar hemma eller borta. Men ju längre säsongen gick så kändes det på något sätt normaliserat och nu kommer det kännas konstigt att spela inför publik igen, förklarar Dino.

Dina Pito i SBBK. Foto: Sportsphoto.wiki

– Jag tror att alla saknade publiken, framförallt i ett slutspel där det oftast brukar vara slutsålt. Hoppas som sagt att inga nya restriktioner kommer och att vi kan spela med publik som tidigare, avslutar han.

Dino Pita hade Svenska Basketligans bästa straffprocent på 89,23%.

3 tankar om “Södertäljeprofilen Dino Pita förlänger med SBBK “Vi ska fightas om guldet”

  1. Pingback: Ännu en spelare förlänger – Anton Gaddefors klar för SBBK – Telgenytt

  2. Pingback: SBBK satsar stort – Värvar amerikans center – Telgenytt

  3. Pingback: SBBK växlar upp – Värvar serben Uros Cigoja – Telgenytt

Comments are closed.